Update: Prinsi cu mata-n sac, primaria Tirgu Mures incearca sa “legalizeze ilegalitatea” de la Darina! 

În timp ce Poliţia Locală se judecă cu SC Narida SRL pentru construcţiile neautorizate executate la clădirea fostei centrale termice din Aleea Cornişa nr. 14 (Dosarul nr. 16045/320/2016 de la Judecătoria Tg. Mureş), Direcţia Economică din Primăria Tg. Mureş, prin Serviciul Concesiuni, Închirieri, Vânzări şi Respectarea Disciplinei Contractuale, a iniţiat un proiect de hotărâre însoţit de expunerea de motive nr. 16033 din 21.03.2017, prin care propune concesionarea directă către această societate comercială a unui teren de 515,57 mp aparţinând domeniului public al Municipiului Tg.Mureş.

Din cei 515,57 mp, 352 mp sunt cei de sub fosta centrală termică din Aleea Cornişa nr. 14, iar 163,57 mp reprezintă teren domeniu public aferent aleii de acces şi trotuarului de lângă fosta centrală termică, adică o parte din trotuarul amenajat în mod ilegal cu pişcoturi cu numele DARINA.

Ca “meniul” să fie complet, în loc să solicite PLM sancţionarea SC Narida SRL şi pentru lucrările neautorizate executate la trotuar, Administraţia Domeniului Public, prin directorul său Moldovan Florian, în calitate de administrator al domeniului public al Municipiului Tirgu Mureş, a avizat favorabil expunerea de motive ce însoţeşte proiectul de hotărâre cu propunerea de concesionare!

Autorizatia verifica in primul rand standardele constructiei. In lipsa acesteia de unde putem sa stim daca au respectat aceste standarde?! Ce se intampla daca are loc o tragedie, mai ales ca spatiul are destinatie publica… Doamne Fereste! Legea trebuie sa fie egala pentru toti! 

In 2017 am publicat un material referitor la ilegaliti comise de societatea Narida SRL. Materialul aici. In momentul de fata situatia este exact la fel: constructie ILEGALA!

In prima faza am demonstrat, cu raspunsul primit de la ADP, ilegalitatea in ce priveste reclama “inscriptionata” pe trotuar.

Acum, prin comunicatul postat de PLM, va aratam ca si partea referitoare la constructia ilegala – prezentata in materialul nostru -, era reala! Pe scurt: Societatea a fost verificata, amendata, trimisa in judecata si obligata sa desfiinteze lucrarile realizate nelegal!

Singura problema care mai ramane este ca toate lucrarile realizate ILEGAL au ramas la fel pana in acest moment! 

Comunicat PLM:

1. – în data de 28.07.2016, cadrele Direcției Poliția Locală au efectuat verificări în urma cărora au constatat executarea de construcții fără deținerea autorizației de construire, constând în amenajări interioare și compartimentarea spațiului comercial, fapt pentru care s-a încheiat procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor nr. 54 din 29.07.2016, în baza căruia s-a aplicat o amendă de 3.000 lei și s-a dispus oprirea lucrărilor și autorizarea acestora în condițiile prevăzute de lege;
2. – în data de 09.09.2016, inspectorii Biroului Disciplină în Construcții au constatat continuarea lucrărilor, stadiul fizic la acea dată constând în intervenții la fațada imobilului, iar întrucât potrivit art. 24, alin.1, lit.b din Legea 50/1991(R) fapta constituie infracțiune, au fost sesizate organele de urmărire penală;
3. – în data de 08.12.2016, lucrările erau aproape finalizate și deoarece până la acea dată nu s-a obținut autorizația de construire (termenul dispus prin PV era de 31.10.2016), conform prevederilor art.32, alin.1, lit.b din Legea 50/1991(R) Direcția Poliția Locală a sesizat instanța de judecată cu propunerea de desființare a acestor lucrări realizate nelegal.

Desi se lauda ca suntem “oras european” si ca “respectam disciplina in constructii”, PLM a sanctionat ACEASTA societate cu aproape MINIMUL amenzii…

 

Referitor la restul comunicatului PLM, venit din partea unei institutii platite din bani publici – condusa de un fost securist pensionat „fortat” pentru „buna purtare”, pus apoi sef la PLM, agentu’ electoral al primarului  („atributie” in urma careia s-a ales cu dosar penal) este un sovin in adevaratul sens al cuvantului, amendat pentru declaratii si fapte facute, de acest individ perfid, in decursul anilor -, preferam sa nu comentam mai mult de atat.

Important este ca materialul publicat de noi a fost 100% adevarat, bazat pe informatii reale, confirmate atat de Administratia Domeniului Public, cat si de Politia Locala Mures.

Cu toate ca sunt extrem de deranjati de faptul ca materialele noastre le “prejudiciaza” imaginea, vom continua sa atragem atentia asupra unor disfunctionalitati evidente in ce priveste activitatea lor, prestata in schimbul a catorva milioane de euro anual din bani publici!

Probabil se refereau la acest material, in care am sesizat: In fata primariei regasim „la lucru” – sigur in timpul serviciului -, mai multi politisti locali, unii dintre ei pusi sa ridice „piticii de plastic” asezati cu scopul de a „rezerva” locurile de parcare pentru „bossii” din primarie, iar altii pusi sa pazeasca „derbedei” si „neghiobi” care ar dori sa „asedieze” primaria, probabil cu scopul de a-si plati taxele sa aiba ei cu ce sa fie platiti. Patru bucati politisti locali pe 10mp, mai ceva ca paza de la Tezaurul National!

Conducerea Mures Stiri