Inainte de sedinta Consiliului Local, ieri, reprezentantul biciclistilor s-a adresat publicului prezent in sala:

“Am observat intentie, dar nu si fapte concrete din partea conducerii orasului pentru asigurarea unor conditii de deplasare in siguranta pe bicicleta. Alte orase din Transilvania au reusit sa faca piste de biciclete: Alba Iulia 30 km, Sibiu 63 km, Brasov 32 km!

Tirgu Mures se “mandreste” astazi cu 4 km de piste, in zone periferice si care nu sunt legate intre ele. Suntem la nivelul oraselor Slobozia, Slatina sau Calarasi!

De prea multi ani auzim de proiecte de realizare de piste pentru biciclete. De exemplu, iulie 2010 – hotarare de aprobare in principiu de piste…; iulie 2011 – studiu de fezabilitate…; august 2011 – siteul primariei titreaza: in perspectiva la Tirgu Mures 40 km pentru biciclisti…; iunie 2014 – in plina campanie electorala promisiuni din partea primarului: piste pentru biciclisti suspendate 🙂 s.a.m.d.

Ne-am saturat ca  dupa atatea promisuni sa ne aflam in anul 2017 si inca tot sa circulam printre masini! Cerem realizarea concreta a unei retele pentru biciclisti, bine delimitate, eficiente si sigure!

Va invitam sa pedalam impreuna prin zonele cele mai aglomerate – astazi, de la ora 16.00 in fata primariei – pentru a evalua situatia actuala a sigurantei in trafic”!