Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş, au efectuat 9 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de operațiuni ilicite cu droguri de risc și mare risc, precum și cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

În urma perchezițiilor, poliţiştii au identificat şi ridicat în vederea cercetărilor aproximativ 1,7 kg de materie vegetală, susceptibilă a avea efect psihoactiv, 6000 de lei, 2 laptopuri,1 tableta, 4 telefoane mobile, 1 pistol cu bile de cauciuc cu muniția aferentă, arme albe, microcântare, grindere și țiple din plastic transparent.

7 persoane – 2 Mureş, 5 Sibiu – au fost reţinute pentru 24 de ore şi împotriva uneia – Mureş – a fost luată măsura controlului judiciar sub aspectul comiterii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și mare risc şi efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

La acţiune au participat și poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, precum şi jandarmi.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.