UPDATE: Inca o dovada a faptului ca materialele prezentate de noi sunt bazate pe informatii reale. Am primit raspunsul de la Administratia Domeniului Public referitor la autorizatia detinuta de firma la care facem referire pentru acest spatiu (vezi foto). Asteptam in continuare si raspunsul Politiei Locale, atat in ce priveste inlaturarea reclamei DIN trotuar FARA autorizatie, cat si in cealalta problema sesizata. In urma ultimelor date prezentate, poate isi fac timp si verifica si restul sutelor de mp de reclama care acopera toate vitrinele si fatadele magazinelor Darina din oras, asa cum au procedat in alte cazuri in care au fost “trimisi” la numai cateva ore de la instalarea unei reclame – vom prezenta acest caz intr-un alt material.

Pentru reprezentanţii DARINA executarea de lucrări fără a deţine autorizaţie de construire a devenit un modus operandi.
SC NARIDA SRL a solicitat Primăriei Târgu Mureş un certificat de urbanism în scopul schimbării destinaţiei fostei centrale termice din Aleea Cornişa nr. 14 în cantină, iar primăria a emis certificatul de urbanism nr. 856 din 05.05.2016 (conform datelor de pe site-ului primăriei).
Ignorând legislaţia în domeniul autorizării lucrărilor de construcţie care prevede necesitatea obţinerii unei autorizaţii de construire înainte de începerea lucrărilor, reprezentanţii NARIDA SRL au început reamenajarea fostei centrale termice din Aleea Cornişa nr. 14, fără ca vreun reprezentant cu atribuţii pe linia controlului disciplinei în construcţii din Poliţia Locală Târgu Mureş să-şi exercite atribuţiile de serviciu, respectiv să-i aplice o amendă, să stopeze lucrările şi să dispună intrarea în legalitate. De ce? Pentru că anumite firme beneficiază de “protecţie” şi sunt sancţionate doar atunci când se depune o reclamaţie împotriva lor, aşa cum s-a întâmplat în cazul lucrărilor de la restaurantul DARINA din cartierul Dâmbu Pietros. Pentru cine nu ştie, SC NARIDA SRL este, ca şi SC DARINA SRL, o afacere a familiei BACIU.

Pe de alta parte, in acest caz, avem si o noua metoda de promovare. Direct pe trotuar! Si cum altcumva inscriptionat decat prin folosirea atat de iubitele lor “piscoturi” 😉 Nici nu mai intrebam de autorizatii de reclama pentru sutele de mp de vitrine inscriptionate cu poze colorate la toate magazinele Darina din oras, dar nu putem sa nu ne punem intrebarea ce fel de autorizatie detin pentru aceasta reclama inclusa direct IN domeniul public, atata timp cat legislatia NU permite acest lucru.

Am cerut lamuriri pe acest subiect la ADP Tirgu Mures, dar nu am primit niciun raspuns pana in acest moment (asteptam cu interes). Probabil se chinuie sa gaseasca o varianta “legala” si in acest caz. In acelasi timp, cerem public politiei locale sa ne spuna ce amenzi a aplicat in acest caz. Voi ce parere aveti, vom primi vreun raspuns?! 😉