Tigrii şi-au asigurat prezenţa în play-offul ediţiei 2016-2017 a LNBM. Tigrii au învins în deplasare la Craiova echipa locală SCMU după o a doua repriză mult mai aproape de valoarea echipei. Astfel echipa noastră nu poate termina campionatul mai jos de locul 8. Pentru asigurarea primului locul în grupul 7-10 al fazei a doua a competiţiei avem nevoie de victorie şi împotriva formaţiei Phoenix Galaţi din următoarea etapă. (vineri, 31 martie ora 19, Sala Sporturilor Tg-Mureş)

În Oltenia, elevii lui Szászgáspár Barnabás şi Trif George au început mai bine partida, dar până la prima pauză gazdele au întors scorul şi au reuşit să-şi creeze un avantaj de o posesie. În sfertul doi mai întâi am egalat, apoi gazdele cu un parţial de 15-4 au reuşit să-şi mărească avansul la peste zece puncte. Cu două minute înainte de pauza mare aveam încă doar 30 de puncte marcate faţă de cele 39 ale gazdelor, dar în final după cele două puncte ale lui Martinic au venit triplele lui Kalve şi Reed, cu care ne am apropiat din nou la o posesie. Din păcate Bureau a marcat de la distanţă în ultimele secunde, aşa că aveam un deficit de 6 puncte la pauză.

Tigrii au revenit mult mai hotărâţi din vestiar, cei doi antrenori ai echipei noastre au reuşit să-şi motiveze jucătorii la pauză, aşa că după trei minute de joc tabela a arătat egalitate la 43 prin coşul lui Markovic. Dealtfel tigrii au reuşit un run de 12-0 cu multe reuşite de la mare distanţă şi au terminat sfertul cu 4 puncte avantaj. În aceste 10 minute am marcat de şase ori de la distanţă, cu câte trei reuşite ale lui Markovic şi Kalve.

Ultimul sfert a adus o luptă foarte echilibrată, cu şase schimbări la conducere. Craiova a avut avantaj pentru ultima oară cu 95 de secunde înainte de final, atunci când LaMarcus Reed a marcat din nou de la distanţă. Tigrii au gestionat excelent finalul de meci, chiar dacă au ratat patru aruncări libere din 12 executate în ultimul minut.

Victoria ne-a asigurat calificarea în play-off, mai avem o luptă de câştigat pentru clasarea pe locul şapte în clasamentul general.

Sursa: bcmures.com