Dezvoltarea aeroportului din Cluj Napoca se datoreaza in primul rand inchiderii aeroportului Transilvania. Nu vrem sa insinuam neaparat ca la noi a fost vorba de interese, dar nici de strategie de dezvoltare nu a fost vorba! Incompetenta?!

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj anunţă că, în cursul acestui an, va opera şapte noi destinaţii, spre mai multe ţări.

”Odată cu trecerea la sezonul de vară 2017, Blue Air îşi extinde prezenţa în Transilvania prin alocarea celei de-a doua aeronave Boeing 737-800 bazei sale de la Cluj, adăugând patru noi rute cu plecare de pe aeroport către: Londra Luton (26 martie), Larnaca (9 aprilie), Nisa (10 aprilie), Hamburg (3 iunie) şi Constanţa (15 iunie 2017). De asemenea, şi compania Wizz Air îşi extinde reţeaua de rute (…). Pe lângă cele mai noi destinaţii spre Malta, Stockholm şi Larnaca, care încep în această lună, Wizz Air oferă din Cluj în total 35 de destinaţii spre 17 ţări”, se arată într-o informare transmisă luni de reprezentanţi ai aeroportului clujean.

Potrivit informării, aeroportul din Cluj va ajunge în acest an la 47 de zboruri regulate spre 21 de ţări din Europa şi din Orientul Mijlociu.

În 2016, Aeroportul Internaţional “Avram Iancu” a înregistrat cel mai mare număr de pasageri, aproape 1,9 milioane, cu circa 400.000 mai mulţi decât în 2015. Pentru 2017, se estimează că numărul pasagerilor va ajunge la 2,7 – 3 milioane.

Sursa: www.agerpres.ro