Update: Romania – Danemarca 0 – 0 • Am scapat 😉

Al 4 – lea meci fara victorie pentru echipa Romaniei. N-am fost in stare sa batem nici Kazahstanul. Polonezii ne-au servit o lectie de fotbal la Bucuresti.

Rezultatul… suntem la egalitate de puncte cu Armenia 🙂

Speram la baraj…

Clasamentul grupei E după etapa a cincea

România se menține pe locul 4, la mijlocul campaniei de calificare, însă șansele de a merge în Rusia au scăzut drastic, în ciuda faptului că celelalte două echipa din fața noastră au doar un singur punct avans.

Rusia e departe, chiar dacă Polonia şi-a respectat statutul de mare favorită a grupei şi a învins în Muntenegru (ocupanta locului secund în grupă înainte de meciurile din această etapă). Prima reprezentativă are de jucat împotriva primelor trei din grupă (Polonia, Danemarca şi Muntenegru) doar în deplasare şi în acest moment pare imposibil că putem să obţinem punctele necesare obţinerii locului secund.

——————————

Duminică, 26 martie 2017, de la ora 21.45, va avea loc pe Cluj Arena jocul România – Danemarca, contând pentru preliminariile Cupei Mondiale, Rusia 2018. 

Toate cele 27.000 de bilete puse în vânzare au fost epuizate. Meciul se va disputa cu casa închisă.

Echipele probabile:

România: Tătăruşanu – Săpunaru, Chiricheș, Toșca – Benzar, Răzvan Marin, Pintilii, Latovlevici – Stanciu – Chipciu, Keșeru

Antrenor: C. Daum

Danemarca: Schmeichel – Kjaer, Christensen, Vestergaard – Ankersen, Wass, Kvist, Durmisi – Eriksen – N. Jorgensen, Cornelius

Antrenor: A. Hareide

CLASAMENT:

1. Polonia 10p

2. Muntenegru 7p

3. Danemarca 6p

4. România 5p

5. Armenia 3p

6. Kazahstan 2p

Antrenorul echipei de fotbal a României, Christoph Daum, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că este important ca, pentru meciul cu Danemarca, formaţia sa să fie mai flexibilă, motiv pentru care poate recurge la mai multe sisteme de joc.

“Această echipă este obişnuită să joace 4-2-3-1. Este important să fim mai flexibili şi am lucrat la automatismele tehnice. Vom vedea care sisteme vor fi cele mai bune pentru acest meci. Nu vă pot garanta că vom juca în acelaşi sistem. Poate vom juca în trei sisteme diferite, dar sunt multe interpretări care pot decurge din acelaşi sistem. Este important să dau echipei o idee despre mai multe posibilităţi de sisteme, dar nu are sens ca fără antrenament să schimbăm lucrurile în atac sau în apărare. (…) Vom alege un sistem despre care sunt convins că va fi cel mai bun pentru jucătorii pe care îi avem acum, dar, cum am spus, trebuie să ne putem adapta. Vreau ca jucătorii să fie compleţi şi să fie mai buni’, a spus Daum.

Referindu-se la faptul că l-a desemnat căpitan pe Vlad Chiricheş, Christoph Daum a menţionat că echipa României are mulţi lideri.

‘Avem mulţi lideri în echipă şi Vlad este unul dintre ei. Are multă experienţă, este apreciat de grup. Mai sunt Dragoş, Pintilii, Spăunaru şi mai sunt mulţi jucători care se poartă şi pot fi căpitani. Eu am o relaţie foarte bună cu fiecare dintre ei’, a explicat antrenorul echipei României.

La rândul său, căpitanul Vlad Chiricheş a spus că meciul cu Danemarca este unul decisiv.

‘Toată săptămâna şi chiar înainte să vin m-am gândit că ne aşteaptă un meci greu. Este un joc decisiv pentru noi şi trebuie să jucăm bine şi să câştigăm. Nu trebuie să fie presiune, ci trebuie să fim liniştiţi şi să jucăm cel mai bun fotbal al nostru. (…) Banderola te împinge să fii un lider pe teren, trebuie să transmiţi şi celor de lângă tine linişte, forţă şi cred că asta este cel mai important’, a spus Vlad Chiricheş.

Sursa: www.agerpres.ro / www.digi24.ro

Delegația României a aterizat sâmbătă, la prânz, la Cluj-Napoca.