Stirea reprezinta o campanie de PREVENIRE, nicidecum una de promovare a acestui joc deosebit de periculos! Parintii trebuie sa acorde, in aceasta perioada, atentie sporita asupra accesului in mediul online al copiilor. Jocul care se raspandeste pe net, determina tinerii sa SE SINUCIDA!

Jocul “Balena Albastră”, al cărui final ar putea fi chiar decesul, a intrat în atenţia autorităţilor din România. După ce în alte state jocul a făcut victime, poliţiştii au demarat o campanie de prevenire. Ministerul Educaţiei şi Patriarhia Română vor să-i informeze pe elevi.

Ce este jocul Balena Albastră se întreabă tot mai multă lume, mai ales că acest așa-zis joc a început să facă victime și în România, după ce a făcut peste 130 de victime în Rusia.

Este un joc cu mare respândire în mediul online prin care copiii și adolescenții sunt manipulați să recurgă la cele mai nebunești gesturi, gesturi ce le pun viața în pericol și, așa cum s-a văzut deja, pot fi chiar mortale. Jocul durează 50 de zile, timp în care cel implicat este obligat să ducă la îndeplinire anumite sarcini.

Cel care înscrie intră sub tutela unui administrator care îl îndrumă prin sarcinile pe care le va avea și va fi ajutat să își ducă la îndeplinire „obligațiile”. Administratorul îți amintește constant că odată ce ai început jocul nu mai ai posibilitatea de scăpare, iar în momentul în care jucătorii ezită să facă ceea ce li se cere, aceștia recurg la amenințări asupra jucătorului și a familiei acestuia.

Prima sarcină presupune încrustarea pe mână, cu ajutorul unei lame de ras #F58. Iar alte sarcini ulterioare îți cer să realizezi o balenă. Apoi jucătorii trebuie să își încrusteze pe piele și tot felul dealte  înscrisuri și desene, să vizioneze filme horror, să-și țină respirația și să fie apăsați puternic pe piept și să se trezească la ore neobișnuite din noapte pentru a face tot felul de lucruri.

Ultimele investigatii demarate dupa moartea suspecta a unui adolescent din Rusia au concluzionat ca peste 130 de tineri s-ar fi sinucis in ultimele 6 luni dupa ce au fost implicati in acest joc, dupa cum precizeaza stirileprotv.ro.

Dacă la început am crezut că „Balena albastra” este o altă fabricație rusească, acum cred că ne îndreptăm, ușor ușor, către o isterie în masă a societății. Avem deja în țară o serie de cazuri care par să fie inspirate de acest joc, iar apariția mai multor astfel de evenimente în zilele următoare nu va face decât să alimenteze acest foc deja pornit. Unii sunt de părere că toată atenția dată de presă este un lucru rău, deoarece mai mulți copii și adolescenți vor afla despre joc și vor fi tentați să-l încerce. Pe de altă parte, eu nu știu dacă să cred, dar măcar sper că mai mulți părinți decât copii vor citi asemenea articole și vor înțelege, de fapt, că problema ar putea exista între ei și copiii lor.

Sursa:mediafax/playtech/libertatea