Anul trecut echipa Hau că Bau din Tîrgu Mureș a triumfat şi a reprezentat țara noastră în finala din Brazilia, disputată la Instituto Projeto Neymar Jr. din Praia Grande.
Turneul global de fotbal 5-la-5 ⚽ Tîrgu Mureș | 29 aprilie | Agora Club
Strada Regele Ferdinand 4! #NeymarJrsFive
Fă-ți echipă și joacă pentru un loc în Finala Mondială din Brazilia. Înscrie-te: https://goo.gl/kafZcG
Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal cinci-la-cinci cu o caracteristică aparte: de fiecare dată când o echipă înscrie, cealaltă pierde un jucător. Astfel, jocul devine foarte tehnic, dar și foarte tacticizat. Mai ales că trebuie să-ți surclasezi adversarii în mai puțin de 10 minute pentru a câștiga meciul.
Anul trecut, competiția a debutat fulminant, cu peste 65 de mii de participanți din 47 de țări, printre care și România, luptând pentru titlul celui mai mare turneu de fotbal 5-la-5 din lume. În ţară, peste 200 echipe și-au pus în joc talentul si abilităţile tehnice în etapele locale de calificare. În final, echipa Hau că Bau din Tîrgu Mureș a triumfat şi a reprezentat țara noastră în finala din Brazilia, disputată la Instituto Projeto Neymar Jr. din Praia Grande.
În 2017, Neymar Jr’s Five revine în forţă: cu mai multe ţări participante, 53 la număr, şi cu o schimbare în regulament care va permite şi mai multor jucători să participe. Turneul este deschis echipelor formate din cinci, șase sau șapte jucători, inclusiv rezerve, cu vârsta între 16 și 25 de ani. Noutatea din acest an este faptul că doi dintre componenţii echipei pot depăși vârsta de 25 de ani.
Câteva date interesante despre Neymar Jr’s Five:
• 10.000 de echipe au participat la ediția din 2016
• În total, peste 65.000 de jucători s-au înscris
• Au avut loc turnee de calificare în 47 de țări de pe 6 continente
• Câștigătorii etapelor locale acced în finala națională din țara lor. Campionii naționali pleacă în Brazilia la Finala Mondială Neymar Jr’s Five
• Finala din 2016 a fost găzduită de Instituto Projeto Neymar Jr din Praia Grande, Brazilia
• Campionii mondiali din 2016 au fost “Anjos da Bola” (Îngerii mingii) din Rio de Janeiro, având în componenţă jucătorii cu vârste între 20 și 22 de ani
• Finala din 2017 se va juca tot acasă la Neymar Jr, la Insitutul Projeto Neymar Jr, în iulie
Sursa:neymarjrsfive.com