In timp ce la noi in oras se distrug https://goo.gl/XQ1oyQ in judetul vecin se construiesc!
Primul loc de joacă destinat copiilor cu dizabilităţi din Harghita va fi construit la Miercurea Ciuc, de Asociaţia Handicapaţilor Fizic din Harghita, majoritatea fondurilor pentru realizarea investiţiei fiind alocate printr-o fundaţie din Ungaria.
Preşedintele Asociaţiei Handicapaţilor Fizic din Harghita, Fiko Csaba, a declarat joi, că locul de joacă va conţine leagăne, unde copiii vor putea urca în scaun cu rotile, tobogane speciale şi alte echipamente accesibile pentru persoanele cu dizabilităţi.
Fiko Csaba a precizat faptul că şi copiii cu nevoi speciale îşi doresc să se joace şi au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi copii, motiv pentru care un astfel de loc de joacă le va aduce bucurie atât lor cât şi adulţilor care nu au avut şansa, atunci când erau copii, să aibă acces la astfel de aparate speciale.
Potrivit sursei citate, investiţia se va realiza în colaborare cu Primăria municipiului Miercurea Ciuc, mare parte din finanţare, respectiv circa 15.000 de euro, fiind obţinută printr-un proiect de la o fundaţie din Ungaria.
Fiko Csaba a explicat că lucrările de construcţie vor începe în această primăvară şi se doreşte ca în sezonul estival locul de joacă pentru copiii cu dizabilităţi, singurul din judeţ, să poată fi dat în folosinţă.
Sursa:agerpres.ro / Foto:zc.ro