Consilierii locali ai municipiului Tirgu Mures discuta zilele acestea, in comisiile de specialitate, bugetul local pe anul 2017. Ei decid tot ce urmeaza sa se intample in comunitate, iar fara votul lor nimic nu s-ar putea intampla. Contacteaza-i si spune-le cum ai dori sa arate comunitatea ta! Retine: sunt alesii comunitatii, trimisi in forul legislativ ca sa te reprezinte pe tine.

Foloseste aplicatia si trimite sugestia ta referitoare de cum vrei sa se cheltuie banul public. Unde doresti tu sa se aloce mai multi bani si unde mai putini. Prioritizeaza tu bugetul orasului, inainte de votul in CL!

Acum aveti ocazia, ca cetateni, parinti, contribuabili, elevi sa cereti bani alocati pentru scoli, reparatii strazi si trotuare, transport public de calitate. Sa AMANAM concertele „gratuite” – organizate de ei din banii tuturor, indiferent de genul muzical preferat -, investitiile in echipe profesioniste etc, pana ce se REZOLVA problemele ce tin de educatia copiilor nostri si de crearea unor conditii CIVILIZATE de circulatie.

Daca in buget se dau bani pentru scoli, transport public, sali de sport, terenuri de joaca, parcari subterane si supraterane, iar risipa pe tot felul de proiecte „gratuite” se reduce spre zero, atunci executivul primariei nu poate sa mai iroseasca banii si trebuie sa finanteze ceea ce este OBLIGATORIU prin lege de finantat, domenii in care primaria municipiului Tirgu Mures are MONOPOL.

De exemplu, spre deosebire de primarie, parintii nu au obligatia prin lege sa doteze sau sa repare scolile. Privatii nu pot face sosele si trotuare si nu pot pune autobuze noi sau vechi pe traseu prin oras.

Succes la civism si va rugam sa le trimiteti cat mai multe cereri. Cu siguranta o sa ne asculte. 😉

Dupa ce voteaza bugetul puteti sa-i intrebati daca v-au ascultat doleantele. Daca nu le-au ascultat, atunci acei alesi nu mai merita votati in 2020.

Daca doriti, puteti sa ne trimiteti propunerile dvs pe email muresstiri@gmail.com si le vom depune noi pentru dvs.

Sursa: inmures.ro  /  amper.org