Ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Urs Herren, a declarat marţi, la Târgu Mureş, după întrevederea avută cu autorităţile judeţene, că România este binecunoscută în ţara sa şi că tot mai mulţi elveţieni au descoperit Transilvania, care este fascinantă prin bogăţie şi multă istorie.

“Sunt pentru prima oară la Târgu Mureş, sunt foarte fericit să fiu aici deoarece pentru acest judeţ este o destinaţie importantă pentru companiile elveţiene. Cea mai mare investiţie elveţiană din România este aici, în Târgu Mureş, dar avem companii de diferite mărimi, în diferite sectoare de activitate care reflectă potenţialul uriaş pe care l-am văzut în această zonă, în Transilvania, pentru diferite afaceri cum este şi turismul. Cred că în ţara mea România este binecunoscută, tot mai mulţi oameni au descoperit Transilvania, care este fascinantă prin bogăţie şi multă istorie. Am avut şansa să opresc în Sighişoara în drum spre Târgu Mureş şi am văzut oraşul medieval şi toate monumentele pe care le are. Sunt fericit că sunt aici în special pentru a încuraja oamenii de afaceri, m-am întâlnit la un prânz de afaceri cu oameni de afaceri elveţieni, care şi-au exprimat satisfacţia stării de afaceri de aici. Iar eu voi face tot ce va ţine de mine, fireşte şi autorităţile de aici, de asemenea camera de comerţ şi Ambasada României în Elveţia pentru a atrage mai mulţi oameni de afaceri care să asigure locuri de muncă”, a arătat diplomatul elveţian.

Prefectul judeţului, Lucian Goga, a precizat la finalul întrevederii că i-a prezentat ambasadorului Urs Herren oportunităţile pe care judeţul Mureş le are şi colaborarea importantă de aici cu oamenii de afaceri din Elveţia.

“Am lansat ideea de a organiza o întâlnire a oamenilor din administraţia judeţului Mureş cu cei din Elveţia, de asemenea crearea unor contacte directe între oamenii de afaceri din judeţul Mureş şi cei din Elveţia (…) Aici este în construcţie autostrada – excelenţa sa a invocat faptul că suntem uşor deficitari la capitolul infrastructură. Conducerea Consiliului Judeţean i-a prezentat faptul că intenţionează să dezvolte aeroportul, plus o zonă cargo”, a declarat Goga.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, a subliniat că Elveţia este un model pentru judeţul Mureş, din mai multe puncte de vedere şi din acest motiv s-a considerat că ar fi oportun să fie iniţiate întâlniri cu administraţia publică locală elveţiană, întrucât partea română are multe de învăţat din punct de vedere administrativ şi economic.

“Din punct de vedere geografic avem o mulţime de asemănări, zone muntoase, zone care se aseamănă cu Elveţia şi ceea ce înseamnă agricultura şi turismul montan din Elveţia este un model pentru noi şi din acest punct de vedere ar fi bine să facem întâlniri cu colegii din administraţie din Elveţia”, a conchis Peter Ferenc.

Sursa:agerpres.ro  /  Foto:bnews.ro