Peter Ferenc, a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că UDMR depune eforturi pentru găsirea de soluţii administrative adecvate care să ducă la rezolvarea, în mod satisfăcător, a problemei Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş.

“Aş dori să subliniez că situaţia de la Liceul Teologic Romano-Catolic nu este un subiect de interes politic, este o cauză comunitară, iar noi, politicienii, trebuie să lucrăm umăr la umăr cu cetăţenii pentru a rezolva problema. UDMR este partener în orice iniţiativă, care ajută liceul catolic, părinţii, profesorii şi elevii acestei instituţii, dar trebuie să fim vigilenţi şi să nu permitem ca acest subiect să fie folosit pentru a crea tensiuni etnice. Noi, locuitorii din judeţul Mureş şi din Târgu Mureş, ştim exact care pot fi consecinţele unor astfel de încercări, tensiunile etnice au întotdeauna un impact negativ asupra comunităţii. Aceste încercări sunt periculoase şi din alte motive, deoarece distrag atenţia de la problema reală, împiedicând rezolvarea situaţiei. UDMR depune eforturi în continuare pentru a găsi soluţia administrativă adecvată care rezolvă în mod satisfăcător problema Liceului Teologic Romano-Catolic”, a arătat liderul UDMR Mureş.

Péter Ferenc a subliniat că UDMR sprijină demersurile civililor, părinţi, profesori şi elevi care învaţă în acest liceu, inclusiv acţiunile de protest anunţate pentru săptămâna viitoare.

“Atunci când ne confruntăm cu un atac clar asupra comunităţii noastre, aşa cum este tot mai evident în cazul şcolii catolice, trebuie să reacţionăm ca un singur om. Aşa cum am susţinut demonstraţia pentru liceul romano-catolic din luna octombrie, UDMR sprijină şi acum demersurile civililor, şi anume acţiunile de protest de săptămâna viitoare”, a spus Péter Ferenc.

Sursa:agerpres.ro  /  Foto:zidezi.ro