Cazul 1 • KONCZ ARNOLD • Copil adoptat din Tirgu Mureş este acum in cautarea familiei lui. KONCZ ARNOLD s-a născut in Tirgu Mures la data de 17 Martie 1996. Ajutat şi susținut de familia lui adoptivă din Norvegia, Arnold este in căutarea mamei lui, Dna KONCZ JUDIT, in virstă de 41 – 43 de ani. Vă rugăm, dacă cunoaşteti mama, sau o posibilă rudă al acestui tinăr, să contactați in privat pagina copiilor adoptați din România numită “The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României”.

Cazul 2 • GABOR CODRUȚA • Pe 9 ianuarie 1990, la Spitalul nr 1 din Craiova, o adolescentă de 15 ani a dat naștere unei fetițe superbe. A numit-o GABOR CODRUȚA. Din cauza circumstanțelor dificile, copila a fost abandonată și la scurt timp a fost adoptată de o familie din Canada. Numele mamei a fost GABOR TEREZA, cu adresa pe strada Bărăganului nr 18, Tîrgu Mureș. Din păcate, la această adresă nu o cunoștea nimeni pe mama Codruței. Acum vă rugăm pe voi, prietenii noștri care ne urmăresc, să ne ajutați. Vă rugăm DISTRIBUIȚI și ajutați-ne să o găsim pe GABOR TEREZA.

Cazul 3 • HORVATH CODRUŢA •  Îmi caut părinţii biologici şi cei trei fraţi. Numele meu românesc era HORVATH CODRUŢA şi m-am născut în Târnăveni, Mureş.  Numele mamei biologice este IANOS MARIA sau INES sau INOS (am găsit toate cele trei nume ca şi nume de familie in documentele tribunalului). Numele tatălui biologic este HORVATH FRANCIS.  Eu m-am născut per 15 martie 1990 şi am fost adoptată dintr-un spital pentru nou născuţi de către o doamnă americană şi un domn canadian. Părinţii mei naturali nu s-au prezentat niciodată în tribunal după ce au semnat actele de adopţie.  Acum eu am copiii mei şi aş vrea să îmi cunosc originile şi locul de unde provin. Vă rog să DISTRIBUIŢI mesajul meu şi să mă ajutaţi să îmi găsesc familia. Vă mulţumesc mult!

——————————————————-

Vă scriem în numele COPIILOR  ADOPTAȚI din România în străinătate care acum sunt în căutarea familiilor lor din țară. Doresc să vă prezint următorul material cu speranța că şi dumneavoastră vă veţi implica pentru a-i ajuta pe acești tineri care se luptă in tăcere să-și îndeplinească acest vis. Avem incredere si speranta avand in vedere faptul ca ati fost recomandati de prieteni cand le-am cerut cea mai buna publicatie din judetul Mures.  Vă rugăm să publicati si să spuneti cititorilor dumneavoastră despre această pagină COPIII NICIODATĂ UITAȚI AI ROMÂNIEI. (Ileana Cunniffe Băiescu)

Pagina “The Never Forgotten Romanian Children – Copiii niciodată uitați ai României“, a fost infiinţată pe 24 Ianuarie 2015 de către Ileana Cunniffe Baiescu, o româncă din judeţul Buzău, stabilită în Irlanda din 1996. Această pagină a fost creată cu speranţa de a-şi îndeplini un vis important: găsirea fratelui Marin Constantin Victor dat în adopţie internaţională. După mai mulţi ani de căutări și fără nici un rezultat, Ileana a avut ideea să transfere căutările pe reţelele de socializare. Așa spera să-și găsească fratele prin conectarea cu cât mai mulți tineri adoptati din România în  diferite ţări ale lumii.

Cu puţin efort a descoperit existența multor pagini, grupuri şi profile ale acestor tineri adoptaţi. Între ei subiectul principal de discuție era căutarea familiilor lor biologice.

Așa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitată să-i ajute pe cei care doreau să ia legătura cu cei de acasa. Fiecare venea cu povestea lui de viaţă, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebările la care căuta răspunsuri, cu toate curiozităţile pentru a afla mai multe despre familiile lor. Foarte repede vestea a circulat și astfel pagina, Copii niciodată uitaţi ai României, a ajuns să fie o punte de legătură între tinerii adoptaţi și familiile din ţară. Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute şi solicitate de acești tineri dar şi de familiile si rudele copiilor adoptați aflaţi în căutarea lor.

În aproape doi ani de activitate au fost înregistrate aici peste 500 de cereri de căutări de familie din partea tinerilor, dintre care 150 de familii din România care sunt în căutarea copiilor dați spre adoptie.

Activitatea principală a paginei este să-i ajute pe câți mai mulți copii adoptati din România să-şi găsească familiile. Din păcate pagina nu poate să ajute sau să susţină sutele de familii în căutarea copiilor lor adoptati. Totuși, păstrează numele copiilor căutati, și numai în cazul în care aceștia se adresează paginii vor fi ajutaţi să intre în legătură cu familiile lor.

În faţa acestui număr mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari şi translatori care asistă tinerii în căutarea familiilor şi reuniunile cu famiile lor. Până în prezent, voluntarii paginei de comunitate Facebook au ajutat la găsirea a 188 de familii. Aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut să fie realizate fără implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fără minunaţii membrii ai paginei de comunitate, care acum a ajuns la peste 8,400. Chiar dacă s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitări. Fiecare poate să devină actor și să ajute în limita timpului său disponibil făcând cunoscute postările de pe pagină, angajându-se în căutarea familiilor din zona în care locuiesc, ajutând familiile celor găsiți să comunice pe internet dacă aceștia nu au posibilitate sau nu sunt încă familiarizaţi cu tehnologia, ajutând la traduceri dacă cunosc o limbă străină, etc.

Împreună unindu-ne forţele putem să aducem o rază de speranţă și bucurie celor care ne cer ajutorul. În numele tinerilor, ţinem să mulţumim tuturor care ne-au fost alături pe parcursul acestor doi ani şi invităm cu mult drag câți mai mulți colaborarori, voluntari, translatori şi prieteni să ni se alăture…

Pentru mai multe informatii, vă rugăm să contactati pe Facebook adminii paginii copiilor adoptați, The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitați ai României.