La autostrada A3, sectorul Campia Turzii – Tirgu Mureș, se lucreaza in ritm de melc! #AutostradaMures

Prima filmare aeriană din campania de monitorizare a proiectelor de infrastructură pe anul 2017 nu ne aduce tocmai vești bune. Pe autostrada A3, sectorul Câmpia Turzii – Târgu Mureș, se lucrează abia pe circa 10km din totalul de 55km. CNAIR și MInisterul Transporturilor nu au găsit încă soluții pentru a emite antreprenorilor Autorizația de Construire, deși au trecut mai bine de 2 ani de la semnarea contractelor de execuție (mai exact februarie 2015)!

Motivul invocat de către autorități pentru acest blocaj este faptul că lipsește o revizuire a Acordului de Mediu. În contradicție însă, surse din domeniu, inclusiv din CNAIR, ne spun că ar fi posibilă emiterea autorizațiilor de construire pe acordul de mediu existent, întrucât nu există modificări majore față de proiectul inițial. Avem chiar și un precedent în acest sens, respectiv secțiunea Gilău-Nădășel a aceleiași autostrăzi (momentan aflată în curs de finalizare).

Solicităm CNAIR și Ministerul Transporturilor România asumarea de decizii urgente în vederea deblocării situației, pentru a evita pierderea unui alt an de construcție pe acest proiect deja aflat în întârziere majoră!, se precizeaza pe pagina Asociatia Pro Infrastructura.

#MuresStiri #mures #TirguMures #Marosvasarhely #TarguMures #RO #romania #Ardeal #ArdealNews #share

Video complet aici: https://youtu.be/WBlAF5PdgrU