Romanii au fost intrebati care este orasul din tara in care este cel mai avantajos sa traiasca, raportandu-se la costul vietii, iar rezultatele arata ca Transilvania este zona cea mai accesibila din tara.
Potrivit unui studiu realizat de o platforma imobiliara, Brasovul este centrul urban cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania.
Cercetarea a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.
Clasamentul continua cu orasele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitesti, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi. Târgu Mureş se află pe locul 7 în acest clasament.
La polul opus, orasele in care locuitorii declara ca traiesc cel mai greu cu banii pe care ii castiga, in raport cu costurile vietii de zi cu zi, sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botosani si Braila.
Cu cat sunt bogatii Romaniei mai instariti fata de cei mai saraci. Diferenta de nivel de trai este cea mai mare din UE
Transilvania depaseste toate regiunile istorice – La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerata zona cu cel mai avantajos cost al vietii, fiind urmata de Bucuresti-Ilfov, Oltenia si Banat. Moldova, Dobrogea si Muntenia au obtinut cel mai mic scor.
#MuresStiri #mures #TirguMures #Marosvasarhely#TarguMures #RO #romania #Ardeal #share
Citeste mai mult: https://goo.gl/bh84TQ