Cu toate grijile vietii cotidiene, in normalitatea in care ne invartim, SA NU UITAM SA FIM OAMENI!

AU TRECUT 26 DE ANI DE LA REVOLUTIA DIN 89 SI INCA NU AU REUSIT SA REZOLVE PROBLEMA ACCESULUI IN CLADIREA PRIMARIEI (cea mai importanta cladire a orasului) PENTRU PERSOANELE CU DIZABILITATI! Nici nu mai zicem de celelalte institutii subordonate sau de accesul in mijloacele de transport! Pe de alta parte, orasul e frumos impodobit, avem concerte gratuite, avem echipa de fotbal finantata cu milioane de euro, pavaj cat cuprinde si un edil care jigneste de la angajati pana la cei care isi cer niste minime drepturi. Tot pe aceasta cale, apelam la bunul-simt al acelora care ocupa locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilitati sa se gandeasca inainte sa ocupe aceste locuri, pentru ca este aproape singurul lor beneficiu! Altfel spus, daca nu putem sa ajutam, macar sa nu incurcam.
VA MULTUMIM si VA RUGAM DISTRIBUITI, poate, cu ajutorul dvs., se rezolva inainte sa se piarda, cu procesul, resurse si timp fara rost!
Györfi Júlia: ”Sunt 10 ani de cînd Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi a fost adoptată la New York de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite pe 13 decembrie 2006. Aceasta este prima convenție a drepturillor omului din sec. XXI care garantează toate drepturile persoanelor cu dizabilităţi.
În schimb, la noi în Tîrgu Mureș azi, tot în secolul XXI, ne confruntăm cu astfel de situații.
Atunci cînd toate mijloacele de comunicare amiabilă s-au epuizat și nu mai există argumente rezonabile, trebuie să adopt o cale confruntativă cu conducătorii unei instituții care în ultimii 26 de ani nu au reușit în materie de accesibilizare a clădirii Primăriei Tg.-Mureș decît să vină cu o soluție de acces pentru persoanele cu dizabilități prin curtea din spate. Iar acum, în loc să fie cooperanți și dispuși să sprijine, ei depun tot efortul în a mă împiedica pe mine, pentru că doresc să mă implic în rezolvarea problemei.
Doresc rezolvarea accesibilizării clădirii Primăriei Tg.-Mureș într-un mod care să permită mobilitate cu libertate deplină pentru persoanele cu dizabilități locomotorii.
Nu vreau să accept o soluție care să însemne doar rezolvare pe jumătate, cu acces doar într-un colțișor în curtea din spate, cu obstacole de excaladare a nu știu cîte porți închise, cu așteptatul după portarul cu chei…
Rămane doar calea justiției pentru a câștiga un drept al nostru, al persoanelor cu dizabilități, drept garantat de Statul Român!”
https://www.facebook.com/julia.gyorfi/posts/1539803116047103
FOTO: colaj
#mures #tirgumures #comunitate #atitudine #respect#DeCraciunSaFimMaiBuni