Joi, 14 noiembrie, în jurul orei 20.28, Poliția municipiului Reghin a fost sesizată prin Apel 112, cu privire la faptul că pe DN 15 E 578, la intrarea în localitatea Brâncovenești, un urs ar fi fost lovit de un autoturism.

La fața locului, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.6 Brâncovenești au stabilit faptul că un conducător auto, în timp ce se deplasa cu un autoturism, pe DN 15, E 578, pe direcția Toplița-Reghin, la intrarea în localitatea Brâncovenești, ar fi lovit un urs, care i-ar fi apărut în fața autoturismului, rănindu-l grav.

La data de 15 noiembrie a.c., în jurul orei 01.10, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 8 Petelea s-au deplasat pe DN 15, pe varianta ocolitoare a localității Petelea, unde un bărbat, a reclamat faptul că a observat un urs decedat.

La fața locului, pe marginea carosabilului a fost găsit cadavrul unui urs, care cel mai probabil a fost lovit de un autoturism.
În ambele cazuri, exemplarele de urși au fost predate paznicilor de vânătoare din cadrul Asociațiilor de Vânătoare cu competențe în zonele respective.

Foto: colaj arhiva