„Fantezie subacvatica” va fi tema, din acest an, a Hotelului de gheață de la Bâlea Lac. Fiecare cameră va fi decorată cu sculpturi în gheață reprezentând animale marine, scoici, sirene și diverse alte creaturi mitologice, anunță administratorii singurului Hotel de gheață din România, care se construiește, în fiecare iarnă, la Bâlea Lac, la 2034 de metri altitudine în Munții Făgăraș.

Construcția începe de regulă la sfârșitul lunii noiembrie, odata ce temperaturile scad suficient de mult încât constructorii să poată demara lucrările. Este nevoie de peste 3800 de ore de muncă, iar dificultatea procesului difera de la an la an, în funcție de condițiile meteo. Echipa de constructori este compusă din peste 40 de persoane, ce vin în fiecare an din Târgu Mureș pentru a construi hotelul. Anul acesta inaugurarea este programată să aibă loc pe 23 decembrie, anunță organizatorii.

Și în acest an, Hotelul de gheață de la Bâlea Lac va avea 14 camere duble, iar în apropiere vor fi construite și 3 igluuri pentru cazarea turiștilor. De asemenea, dupa Anul Nou, va începe și construcția Bisericii de gheață, un lăcaș de cult ecumenic unde turiștii care ajung la Bâlea Lac se pot reculege. În anii trecuți , în Biserica de gheață s-au oficiat mai multe cununii și chiar botezuri.

Sursa: RRA /  Foto: Hotel Of Ice Romania/facebook