Un pădurar de la Ocolul Silvic Strâmbu Băiuț a fost omorât miercuri seara de către hoții de lemne, acesta fiind împușcat cu o armă de vânătoare, potrivit Mediafax.

Potrivit anchetatorilor, ar fi fost împușcat de hoții de lemne pe care încerca să îi oprească. Este al doilea silvicultor ucis într-un interval de o lună. În ultimii ani au fost omorâți în timpul serviciului șase pădurari.

Bărbatul avea 30 de ani şi a lăsat în urmă o familie cu trei copii.

La jumătate de zi după, nu există nici o declarație oficială la nivel mare, nici o acțiune sau măsură anunțată, dincolo de ancheta din oficiu, și viața merge înainte de parcă nimic nu s-a schimbat.

Mai mult șeful ROMSILVA spune că violența are legătură nu cu furturile generalizate și deseori chiar acoperite de instituții ale statului, ci de violența “semănată de societate”.

Exact același director care la un furt de pădure anunțat de Greenpeace, s-a dus pe teren și a ales să viziteze o pădure model ca să dea de înțeles presei că cei care arată situația reală de pe teren presei sunt niște mincinoși sau în cel mai bun caz neinformați.

Acest caz ne arată cu adevărat cât de nocivă este cultura organizațională la multe instituții publice și cât de mare nevoie de schimbare există.

Oameni onești, cum se vede și din această speță, există. Doar că nu conduc instituții, ci sunt omorâți.

E ok să fie așa?

MS / Csibi Magor  / Foto: colaj