Toți polițiștii în uniformă vor avea în dotare, în timpul desfășurării activității, dispozitive audio-video portabile, de tip body-cam, acestea fiind achiziționate de Sindicatul Europol, sindicatul polițiștilor europeni.

Dispozitivele sunt de ultimă generație și au capacitatea de preînregistrare chiar cu 30 de secunde înainte de fi pornite. Acestea nu vor funcționa permanent, ci vor fi utilizate de agentul de poliție în caz de pericol sau pentru probarea unei stări de fapt.

Mii de polițiști din câteva județe le folosesc cu succes de mai bine de un an și chiar au fost solicitate imagini de către procurori în cazul audierilor. Înregistrările vor fi criptate și stocate timp de 6 luni, acestea putând fi utilizate doar în cazul unor plângeri sau pentru a constitui probe în procese.

Într-o primă etapă, 60% din personalul operativ din județ, inclusiv din mediul rural, a fost dotat cu astfel de dispozitive și ele vor fi utilizate chiar de mâine.

Conducerea Inspectoratului Județean Mureș salută această inițiativă și așteaptă alocări bugetare anul viitor pentru dotarea întregului personal operativ cu astfel de dispozitive.

Cea mai mare parte a camerelor audio-video au ajuns la polițiștii rutieri mureșeni, mai ales că în acest sector se înregistrează cele mai multe plângeri.

 

Citeste toate stirea pe radiomures.ro