Un kürtőskalács în lungime de 14 metri va fi preparat săptămâna viitoare, la Sfântu Gheorghe, în cadrul celei de-a treia ediţii a Festivalului deliciilor dulci, au anunţat, marţi, organizatorii.

In cadrul festivalului, care se va desfăşura în perioada 13-15 septembrie în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, va avea loc un concurs de preparat kürtőskalács la care vor participa 15 echipe din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, în urma căruia va fi desemnat cel mai delicios preparat.

De asemenea, va fi copt pe jar un kürtőskalács în lungime de 2 metri şi o circumferinţă de 50 de centimetri, precum şi un kürtőskalács în lungime de 14 metri.

La cea de-a doua ediţie, desfăşurată anul trecut, a fost preparat un colac secuiesc glazurat cu zahăr ars în lungime de 13 metri, pentru care s-au folosit 13 kilograme de făină, 13 ouă, vanilie, zahăr, apă şi drojdie.