Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş a desfăşurat acțiunea SPEED, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate statele membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Astfel, săptămâna 12-18 august 2019 a fost dedicată controalelor T.I.S.P.O.L. Speed și a vizat respectarea regimului legal de viteză și reducerea numărului și gravității consecințelor accidentelor rutiere înregistrate pe fondul vitezei neadaptate condițiilor de drum și a celei excesive.

În cadrul acțiunii, polițiștii rutieri au fost prezenți și au acționat pe drumurile naționale și județene din Mureş, pentru siguranța participanților la traficul rutier și aplicarea măsurilor legale în cazul celor care nu respectă legislația din domeniu.

Cu această ocazie, polițiștii mureşeni au oprit în trafic și controlat 1069 de vehicule și au aplicat 940 de sancțiuni contravenţionale, dintre care 664 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 26 de permise de conducere, în cazul conducătorilor auto care au depășit viteza legal admisă cu mai mult de 50 km/h.

Acțiunea a fost coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

ATENŢIE, VITEZA UCIDE!

Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să circule cu prudenţă, cu viteză adaptată carosabilului umed şi să acorde o atenţie sporită pietonilor.

Depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

IPJ Mures /  Foto: colaj arhiva