Înfometat şi speriat a rupt gardul! Elevii şi profesorii au asitat îngroziţi la teribila scenă…

Atacurile urşilor în oraşe sunt tot mai dese şi mai riscante. 14 copii au fost în pericol după ce un urs a intrat în curtea unei şcoli şi a trecut la câţiva metri distanţă de elevii care erau pe terenul de sport. Din fericire, zona era împrejmuită şi nimeni nu a fost rănit. Localnicii se tem să mai iasă pe stradă din cauza animalelor sălbatice care apar în cele mai neaşteptate locuri. Oamenii cer autorităţilor măsuri concrete.

Localitatea Breaza din Mureş. Ora 10:45 dimineaţa. Înfometat şi speriat de maşini, un urs intră între blocuri, rupe gardul şi ajunge în curtea unei şcolii unde învaţă 90 de copii.

Camerele de supraveghere au suprins momentul în care animalul sălbatic trece în fugă prin curtea unităţii de învăţământ.

La doar 5 metri distanţă, pe terenul de sport, 14 copii sunt la ora de educaţie fizică.

Localnică: Am auzit ceva în spate că vine tropăind, a intrat o dată îin gard n-a putut să intre dintr-odată şi atunci înca o dată s-a izbit în gardul nostru. Noroc că nu erau copii.

David Boţan, învatator: Ar fi putut să încolţească, să lovească cu ghearele foarte puternice care de multe ori sunt catastrofale.

Ceilalţi elevi şi profesorii lor au asistat îngroziţi la teribila scenă.

Cotoi Alina, profesoară de engleză: Am auzit un ţipăt şi pe urmă elevii mei au spus “Uitaţi doamna profesoară ursul!” şi atunci câţiva dintre ei erau curioşi, s-au dus la geam.

Oamenii spun că urşii s-au înmulţit peste măsură în zonă în ultimii ani. Agenţia de Mediu din Mureş cere revenirea la cotele de vânătoare pentru a putea împuşca 100 de exemplare.

Anul acesta, pentru întregul judeţ s-au cerut 13 autorizaţii, dar au fost eliberate două.

Abran Peter, agentia de protectia mediului: Urşii ori sunt prea mulţi ori nu-şi mai respectă habitatele. Cerem ca Ministerul sa reintroducă cotele care înseamnă reducerea la nivel cel puţin spre optim al numărului de urşi mai ales în zona colinară unde nu au ce căuta.

România are cea mai mare populaţie de urşi din Europa, peste 6.500. Ministerul Mediului vrea să dea derogare pentru împuşcarea a 140 de urşi în toată ţara.

N.R. – Cu toata dragostea pentru animale, am promovat o serie de materiale pentru ajutorul acestora, in acest caz este o situatie deosebit de grava. Nu incurajam sub nicio forma lichidarea lor, dar masuri urgente de relocare trebuie luate de catre autoritati. Acesta este scopul materialului publicat.

Sursa: observator.ro /  Foto: colaj captura video