Ciobanii si cainii nu au putut face fata atacului ursilor…

Proprietarul turmei unde cei doi urși au ucis peste 60 de oi, spune că au reușit să salveze câteva zeci, care erau îngrămădite în pădure, însă multe dintre ele au fost rănite. Bărbatul a fost alertat de ciobanii de la stână care au fost speriați că vor fi atacați și ei de urșii furioși.

Toate oile sunt de origine, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș proprietarul turmei din Crăiești, Ioan Cătinean:

Cu mare greu, cu câinii i-am alungat la deal. Au ieșit afară (din pădure) au trecut coasta și s-au dus. Animalele ucise sunt tinere, doar 3, 4 sunt mai bătrâne. Sunt înscrise și în controlul oficial de la APIA. Sunt cu origine. Mai sunt dintre ele lovite, șchioape, nu-și lasă picioarele jos… cum au fugit prin pădure… Vreo 30 am salvat eu când am venit repede cu tractorul am pus lumina la deal și după ce-o fugit ursul, cum erau călare una peste alta, le-am mai prins, le-am mai ridicat. Cele dedesubt erau moarte, cele de deasupra le-am mai scos, am mai salvat dintre ele.

Stâna unde au fost ucise oile se găsește chiar la limita județului Mureș cu Bistrița Năsăud.

Pagubele făcute de urși sunt evaluate chiar în aceste momente de autoritățile bistrițene. Este vorba de 62 de animale ucise, a precizat pentru Radio Târgu-Mureș primarul comunei Milaș din Bistrița Năsăud, Iosif Gabor.

Turma atacată de cei doi urși număra aproape 480 de oi, o parte dintre ele aparținând locuitorilor din satele învecinate.

Sursa: RTM / Foto: colaj