Asa cum ne-au obisnuit, daca nu e ilegal sau imoral…

Ieri, in prezenta europarlamentarului Weber de la ALDE, avandu-l langă ea pe parlamentarul de Mures, fost membru pnt-cd-pnl-pdl-pnl si acum ALDE, Doru Opriscan, dar si a executivului primariei Tirgu Mures, au avut loc alegerile pentru Biroul Politic Local Târgu Mureș.

Ca o prima remarca, cel putin trei dintre ei, parlamentarul de Mures si doi reprezentanți ai primăriei, Dorin si Claudiu, au lipsit de la serviciu pentru a participa la o acțiune cu caracter electoral. Nu credem ca la amiaza si-au terminat programul de lucru si putin probabil sa-si fi luat concediu.

Trecând peste acest lucru, minor la prima vedere, dar facut pe banii nostri, se pare ca alegerile au fost nestatutare.

Conform statutului ALDE alegerea președintelui se face obligatoriu prin vot secret (conform articolului 95 din statutul lor), dar, asa cum se lauda chiar ei, noul președinte ALDE Tg. Mures, Maior Claudiu, a fost ales “in unanimitate” prin ridicarea de mana, ca pe vreme lui Ceausescu, a celor alesi sa fie prezenți în sală, adica prin vot la vedere, probabil sa aiba siguranta liniei trasate anterior.

Pe langa dublul incompatibil pus in fruntea lor, au mai fost alesi fosti colaboratori care au beneficiat de administrarea multor bani publici, de la primaria Tirgu Mures sau conexa cu ea, pe perioada mandatului Florea&Maior, cum ar fi seful de la ASA 2013, de la Aquaserv sau alalalt sef la piete.

Asadar, lista este completata de 7 vicepresedinti (Vasile Filimon, Sorin Lazăr, Sorin Nicușan, Gheorghe Oancea, Doru Oprișcan, Andrei Pușcaș, Maria Răduț) și 12 membri ai Biroului Politic Municipal (Vasile Cerghizan, Cristian Cherteș, Mihai Jozsa, Ovidiu Maier, Liviu Matei, Constantin Nicușan, Pavel Dumitru, Călin Pop, Zaharie Pop, Ani Teglaș, Horea Nemeș, Cristian Valer Cherteș).

MS / Foto: ALDE Mures