Platforma Conde Nast Traveller a selectat mai multe destinaţii demne de urmărit pentru turiştii anului 2019, din Tahiti până în Grecia, India, Scoţia şi Egipt iar Transilvania este una dintre ele.

Transilvania este descrisă de jurnaliştii platformei americane drept ”un colţ al României învăluit în folclor şi frumuseţi superlative”.

Americanii remarcă faptul că Prinţul de Wales a prevăzut revenirea zonei şi citează preocuparea figurii regale britanice pentru restaurarea caselor din Transilvania.

Transilvania este recomandată şi de experţii de la compania de turism Butterfield & Robinson care pun accentul pe industria viticolă, peisajele impresionante şi patrimoniul nedescoperit din zonă.

Printre atracţiile transilvane sunt enumerate satele medievale incluse pe lista UNESCO, Viscri, Sighişoara şi Biertan.

”Cel mai tare te încântă diversitatea culturilor europene şi istorice din România, de la satele săseşti, la comunităţile romani, până la suprapunerea de influenţe culturale maghiare şi italiene. Oamenii şi ospitalitatea românească mă fac să-mi doresc să mă întorc aici cât mai repede”, spune Tom Abraham, de la Butterfield & Robinson.

Sursa: mediafax.ro / Foto: sighișoara.org