Reprezentantii companiei Azomures au emis un comunicat in care atrag atentia asupra pericolului construirii unei statii de carburanti la cativa zeci de metri de combinat. Pe de alta parte, reprezentatntii primariei Tirgu Mures spun ca autorizatia de constructiei este legala, deci sa stam linistiti.

“Azomureș a luat act cu suprindere de începerea demersurilor fizice de construire a unei stații de distribuție a carburanților, situată pe strada Gheorghe Doja, la o distanță de numai 50 de metri de platforma combinatului. Cunoscând intențiile dezvoltatorului de a construi stația de carburanți încă din 2017, Azomureș a semnalat instituțiilor abilitate că noua stație de distribuție a carburanților se află în zona de siguranță a platformei, zonă în care, în mod normal, nu ar trebui acordate noi autorizații de construcție.

Azomureș își exprimă, din nou, îngrijorarea față de modul în care se acordă autorizații de construire care nu cadrează cu specificul unei zone industriale. Ar trebui să învățăm din greșelile trecutului, vezi cazul construirii mall-ului în 2007, și să se ia în considerare dezvoltarea orașului pe principii bazate pe strategii ferme care să asigure investitorilor cadrul normal de desfășurare a activității.” – Biroul de presă Azomureș.

MS / Foto: captura maps