Florile oferite doamnelor şi domnişoarelor de 8 Martie costă peste 20 de milioane de euro, în condiţiile în care cel puţin o treime dintre acestea primesc un buchet care costă, în medie, 30 de lei, se arată într-un studiu întocmit de o companie de consultanţă, dat azi publicităţii.

Potrivit cercetării, cele mai căutate flori, de Ziua Femeii, sunt: ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Cu toate acestea, cele mai apreciate flori de către români rămân trandafirii.

Studiul publicat joi arată, în acelaşi timp, că afacerile din comerţul cu ridicata al florilor (CAEN 4622) au depăşit, în 2017, nivelul de 336 de milioane de lei, iar profitul companiilor din domeniu a crescut semnificativ.

Statistica arată că majoritatea companiilor care activează în comerţul cu flori cu ridicata al florilor şi plantelor se află în Bucureşti şi Ilfov (263), urmată de judeţele Cluj (52), Iaşi (49), Argeş (43), Braşov (42), Mureş şi Timiş (câte 33) şi Sibiu (30). Totodată, în sectorul afacerilor cu flori activează peste 1.200 de angajaţi.