Pare o gluma, dar nu e. Deloc…

Un om de afaceri sucevean, Stefan Mandachi va inaugura pe 15 martie primul metru de autostrada din Moldova.

“Proiectul a costat 4500 de euro, a fost realizat în șapte ore cu o echipă de 17 muncitori”, scrie News Bucovina.

„Practic, am demonstrat că în șapte ore se face un metru de autostradă. Dacă există voință și bani, chiar și un singur om poate face o autostradă fără nicio problemă. România are bani. Chiar și pentru două autostrăzi, dar ni se spune să stăm liniștiți că, până în 2027, o să avem autostradă. Mi se pare absurd să mai treacă încă o generație, iar noi să continuăm să pierdem ani din viață la volan. Nu vreau ca demersul meu să fie catalogat drept un semnal de alarmă pentru că, semnalul a fost dat deja de morții nevinovați pe șosele. Prin acest manifest mă expun total și îmi asum consecințele,” a declarat Ștefan Mandachi.

In acest moment, azi, eu i-as lua pe toti fostii ministri ai Transporturilor de manuta si i-as duce langa acest metro de autostrada. Apoi le-as da echipament de protective si le-as pune in mana o lopata.
Tuturor!
Berceanu? Ai zis ca faci mii de km de autostrada? Ai zis. Cat ai facut? Un nimic. Pune mana pe lopata si nu pleci de aici pana nu se termina autostrada!
Basescu, ai fost la Transporturi, ai promis autostrada? Pe tine te punem sofer.
Boagiu, Cuc, toti baietii aia care au primis, la munca! Unu la carat saci, unu la impins roaba. Sofer avem, pe Mitrea.
Bani avem? Avem, dar daca mai trebuie le luam si astora o mare parte din salariile pe care le-au primit pentru functia de ministru. De ce? Pentru ca au luat bani si nu au fost in stare sa faca nimic, simplu.
Apoi luam toti premierii Romaniei. Nastase patru case, Vacaroiu, inclusive Ciolos, madam secratara din Videl si le spunem:
-Bai, baieti, toti v-ati angajat sa faceti autostrazi. Aveti programe pompoase, angajamente cat casa si nu ati facut nimic. Ia dati inapoi jumatate din salariiile voastre, diurnele prin tara, ca v-ati plimbat degeaba. Cu banii stransi punem la autostrada. Acum echiparea ca avem nevoie de forta de munca!
Daca am fi in Dictatura, asa s-ar proceda. Pentru ca toti acesti incompetent, alesi de NOI, nu de martieni, trebuie sa simta ca si-au batut joc de poporul asta. Toti, de la mic la mare!
Omul de afaceri din Suceava le-a predat o lectie, ca pentru prosti. O lectie pe care o poate intelege pana si doamna Dancila: cu 4500 de euro am facut un metru de autostrada. Mai mult decat puteti face voi in urmatorii 10 ani. Demisia! Toti! Acum!
Incompetentilor!