Încă o măsură, cel puțin spus îndoielnică, vine din partea primăriei Tirgu Mureș, prin care toți targunuresenii ar călători gratuit folosind transportul în comun, începând cu 2019.

Proiectul prevede emiterea unor abonamente lunare în valoare de 60 lei, cost suportat de municipalitate, dar nu precizează modalitatea de control privind folosirea acestui plafon stabilit pentru un călător.

Mai mult, dacă circuli fără sa ai abonamentul gratuit la tine, plătești amenda de 200 lei.

Pe lângă creșterea semnificativa a subvenției acordate transportului local, exagerat de mare și pana acum, mai apar și cheltuielile privind tipărirea și logistica necesara emiterii acestor abonamente.

Dacă tot s-au gândit la o noua „gratuitate”, nu era mai simplu sa se circule doar cu buletinul, eliminând astfel alte cheltuieli inutile?

Nu vrem sa mai catalogam în alte feluri acest proiect, este greu sa nu folosim apelative jignitoare. Redam integral textul proiectului de hotarare:

Având în vedere prevederile art. 41 alin. (3) şi art. 43 din Legea nr. 51/2006 privind Legea serviciilor comunitare de utilităţi publice, republicată şi ale art. 1 alin. (4) lit. „f” , alin. (6), lit. „e”, art. 2 alin. (1) lit.”i” şi lit. „o” din Legea nr. 92 din 10 aprilie 2007 privind serviciile de transport public local, propunem începând cu anul 2019 abonamente lunare pentru toţi cetăţenii din municipiul Târgu Mureş având o valoare nominală de 60 de lei, valabile până la sfârşitul anului.
Contravaloarea abonamentelor ar urma să fie decontate de către Municipiul Târgu Mureş, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli.
Cetăţenii din alte localităţi, urmează a achita contravaloarea biletelor de călătorie 3 lei/călătorie ori abonament de 10 lei pe zi, sau abonament de 60 de lei/lună.
Pentru persoanele care nu au solicitat aceste legitimaţii gratuite şi călătoresc fără bilet, propunem să fie sancţionaţi cu o amendă în valoare de 200 lei.”

MS / Foto: colaj