21.400 de cadouri vor ajunge, vineri şi sâmbătă, la copii din şase judeţe din nordul ţării, în cadrul acţiunii „Camionul de Crăciun” organizată de asociaţiile „Die Johanniter” (Cavalerii Ioaniţi) din Germania şi „Tăşuleasa Social” din Bistriţa, în baza unei colaborări începute în urmă cu 16 ani.

În cursul serii de joi, cele 17 tiruri încărcate cu cadouri şi plecate din Germania în a doua zi de Crăciun au ajuns la Bistriţa şi Cluj-Napoca, iar vineri dimineaţa acestea au pornit pe rutele prestabilite din judeţele Cluj, Sălaj, Maramureş, Suceava, Mureş şi Bistriţa-Năsăud, potrivit informaţiilor publicate pe pagina de socializare a Tăşuleasa Social.

Fiecare „Camion de Crăciun” este însoţit de o echipă de voluntari, care ajută la distribuirea pachetelor, copiii şi părinţii acestora fiind anunţaţi în prealabil la ce oră să se prezinte la şcoala din localitatea de domiciliu pentru a primi cadourile.

Pachetele conţin, în general, dulciuri, alimente neperisabile, produse de igienă, jucării şi rechizite.

O parte din cadouri va ajunge, în luna ianuarie, la copii din Republica Moldova, din raionul Glodeni înfrăţit cu judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind al doilea an în care acţiunea „Camionul de Crăciun” este organizată şi peste Prut.

Asociaţia „Tăşuleasa Social” a lansat şi o provocare bistriţenilor, aceea de a se mobiliza, la fel cum se întâmplă în Germania, pentru a cumpăra cadouri pentru copiii din Republica Moldova, astfel încât să dubleze numărul pachetelor care vor ajunge acolo prin intermediul „Cavalerilor Ioaniţi”.

În acest an, Asociaţia „Die Johanniter” sărbătoreşte 25 de ani de la înfiinţare, iar în ultimii 16 ani, prin intermediul „Tăşuleasa Social”, a venit cu cadouri de Crăciun în România, prima dată în judeţul Bistriţa-Năsăud, după care acţiunea s-a extins şi în alte judeţe.