Ce ii obliga legea pe comercianti…

Deşi legea nu le obliga, majoritatea magazinelor permit 15 zile pentru schimb, pe baza bonului de casă. Unele au extins perioadă la 30 de zile, pentru orice achiziţie din luna decembrie. Ca să îşi stimuleze clienţii să cumpere relaxaţi…

Grăbit, distrat şi cu vederea slăbită, Moş Crăciun a înşfăcat de pe rafturi şi cadouri nepotrivite. A greşit măsuri, a confundat culori preferate sau a rătăcit cu totul listele cu dorinţe.

Fie că am aflat sau nu, probabil că toţi am stârnit, în unele cazuri, dezamăgirea celor care ne-au deschis darurile. Aşa că dupa Craciun, sute de nemulţumiţi au încercat să returneze cadourile primite, din precauţie, odată cu bonul de casă.

Magazinele clasice schimba produsele sau dau banii înapoi doar dacă vor. La cele online, legea prevede două săptămâni pentru retur.

În comerţul online sau prin poştă, legea prevede o perioadă de 14 zile pentru retur, indiferent de motiv. Adică, în acest interval, puteţi trimite înapoi ce aţi cumpărat, pe cheltuiala dumneavoastră şi veţi primi obligatoriu banii înapoi.

În schimb, în comerţul direct nu există norme privind schimbul său înapoierea produselor. Comercianţii sunt obligaţi să vă înlocuiască obiectul, doar dacă are un defect. Iar pentru schimburi care ţin de mărime sau preferinţe, totul depinde de politica magazinului. Trebuie să întrebaţi care e regulă, înainte de a face plată.

Sursa:protv.ro /  Foto: captura video