În prezent, în România, există în jur de 130 de localități, abandonate sau fictive, în care nu locuiește nimeni, dar care au cod postal atribuit și figurează în continuare pe hărți.

Unele dintre acestea sunt situate în locuri izolate și nu mai au nicio clădire sau niciun drum de acces. Din altele au mai rămas doar zidurile caselor abandonate ori pur și simplu au fost contopite cu alte localități aflate în apropiere.

Printre localitățile menționate ca nelocuite se numără și 6 din judetul Mureș. Acestea sunt: Bârlibăşoaia din Comuna Albeşti, Hodaia din Comuna Fărăgău, Şandru din Comuna Papiu Ilarian, Maldaoci din Comuna Aţintiş, După Deal din Comuna Cuci și Dalu din Comuna Sânger.

De asemenea, satul Porumbac aparținând de Iernut, avea doar trei locuitori la data rencensământului din 2011, iar Racameţ ținând tot de Iernut, doar o gospodărie și o construcție.

Satele menționate mai există încă în documentele oficiale pentru că autoritățile nu au emis reglementările legislative necesare desființării lor efective. Aceste localități sunt încă luate în calcul în statisticile care se întocmesc la nivel național.

Sursa: bzi.ro