O afacere cu investiţii mici şi profit rapid: este visul oricărui antreprenor la început de drum. Iar un tânăr din Mureş a găsit soluţia pentru succes garantat. Din 150 de ouă de prepeliţă, a pus pe picioare o afacere cu sute de păsări.

În fiecare seară, Claudiu Holircă intră în cuibar şi strânge ouăle de prepeliţă. Familia lui a înfiinţat microferma din Mureş în urmă cu patru ani. Iniţial, pentru consum propriu. Ulterior, pasiunea pentru creşterea păsărilor s-a transformat în afacere.

Investiţia iniţială a fost de 6.000 de lei. Acum, în gospodărie cresc 250 de prepeliţe, pentru ouă, şi 300 de cocoşei.

Cererea de carne de prepeliţă este mare mai ales în perioada sărbătorilor, când mulţi români caută o alternativă mai sănătoasă la bucatele tradiţionale.

Pe lângă gustul aparte, carnea de prepeliţă are şi beneficii importante. Este săracă în colesterol şi bogată în minerale. Previne bolile cardio-vasculare şi scade riscul de diabet.

Iar faţă de oul de găină, cel de prepeliţă conţine de 5 ori mai mult fosfor, de 8 ori mai mult fier şi de 6 ori mai multă vitamina B1.

Un carton cu 24 de ouă de prepeliţă costă opt lei, iar un kilogram de carne proaspătă ajunge la 35 de lei.

Foto: captura video