Buturuga mica răstoarnă carul mare. ..

Gimnaziile și liceele din Tîrgu Mureş vor fi dotate, în 2019, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, cu instalații și echipamente pentru laboratoarele de fizică și chimie, cu mulaje, schelete și microscoape, cu hărți, cărți, planșe și jocuri didactice sau cu obiecte necesare în sălile de sport. De asemenea, acest proiect permite dotarea cu videoproiectoare și laptopuri în cantități mult mai însemnate decât până acum.

După ce inițial, în luna octombrie, au decis să amâne proiectele inițiate de cei 3 consilieri POL, – asa cum au procedat cu majoritatea proiectelor depuse de POL în 2018, ca ‘la comanda” –  consilierii PNL, PSD și UDMR, loviți probabil de spiritul Crăciunului, au revenit la gânduri mai bune și au aprobat finanțarea materialului didactic pentru gimnaziile și liceele din Tîrgu Mureș. Suma care va fi alocată în anul 2019 este de 1.300.000 de lei pentru gimnazii și 720.000 de lei pentru licee.

Cele două proiecte permit, în premieră, finanțarea de material didactic pentru aceste unități de învățământ, ele adăugându-se celor de anul trecut (inițiate tot de POL) privind finanțarea materialului didactic în grădinițe și creșe. Astfel, gimnaziile și liceele vor fi dotate, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, cu instalații și echipamente pentru laboratoarele de fizică și chimie, cu mulaje, schelete și microscoape, cu hărți, cărți, planșe și jocuri didactice sau cu obiecte necesare în sălile de sport. De asemenea, acest proiect permite dotarea cu videoproiectoare și laptopuri în cantități mult mai însemnate decât până acum.

Iată care au fost cele doua proiecte aprobate ieri în ședința CL Tirgu Mureș. .

21. Proiect de hotărâre privind achiziționarea de material didactic pentru gimnaziile din municipiul Tîrgu Mureș.

22. Proiect de hotărâre privind achiziționarea de material didactic pentru liceele din municipiul Tîrgu Mureș.

Sursa: oameniliberi.com