Câţiva bebeluşi sunt răsfăţaţi de părinţi, săptămânal, cu o bălăceală pe cinste la piscina din cadrul asociatiei Alpha Transilvana. Deşi au doar câteva luni, nu le este teamă de apă. În braţele mămicilor şi atent supravegheaţi de specialişti, cei mici învaţă să înoate, fac scufundări şi multe exerciţii benefice pentru sănătate. Este vorba despre programul ,,bebe bălăceală”, care câştigă din ce în ce mai mult teren.

Ajutaţi de mămici, bebeluşii se bucură de o porţie zdravănă de înot.

Mamă: Stiam ca lui ii place apa foarte mult, voiam sa socializam si am zis sa venim.

Programul ,,Bebe bălăceală” încurajează mişcarea încă din primele luni de viaţă.

Mirabela Teanc, psiholog: Se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 luni si patru ani. Se desfasoara activitati si jocuri specifice in apa.

O zi la bazin începe cu o repriză de încălzire. Apoi, cei mici fac diverse exerciţii care întăresc sistemul imunitar şi musculatura şi îi ajută să se dezvolte armonios.

Andreea Beica, kinetoterapeut: Ii incurajam sa dea din picioruse, stimulam si inotul si ii scufundam sa se obisnuiasca cu apa. Pana la 5 luni inca au reflexul de a-si tine respiratia si le este mult mai usor sa inoate.

Şi nu doar copiii se bucură de beneficiile înotului, ci şi părinţii lor. Pentru a putea participa la program este nevoie însă de acordul medicului.

Sursa:observator.tv  / Foto: captura video