Afacerile devin, pentru o categorie de patroni, foarte facile si deosebit de banoase, cand incheie contracte cu primaria Tirgu Mures. Exemplul de astazi intareste aceasta ipoteza, fiind suficient sa ne uitam la contractul obtinut de o firma „de apartament”, Eurominerva SRL, cu sediul intr-un apartament din cartierul Tudor, care, cu doar 5 angajati, se angajeaza sa execute „lucrari de reparatii la instalatii sanitare si termice” pentru scolile din municipiul Tirgu Mures, in valoare de aproape doua milioane de euro, suma care este de cateva ori mai mare decat cifra de afaceri anuala reusita pana in acest moment de fericitul patron.

Super-contractul a fost incheiat luna trecuta, iar suma totala posibila reprezinta aproape cat a reusit firmulita de apartament sa incaseze inca de la infiintare, adica de in 14 ani de activitate.

Sa fie oare adevarat ca poti obtine astfel de contracte doar daca esti prieten cu cineva din primarie? Sa fie oare adevarat ca unele sunt incheiate „la ordin politic”?

Ne mai miram de ce avem lucrari „de calitate”? Ne mai miram ca avem scoli sau gradinite inundate peste noapte? (exemplu aici) Ne mai miram ca ingheata copiii in clase si instalatiile de incalzire, care inca mai functioneaza, reprezinta un real pericol pentru ei? (exemplu aici)

Iata si actele care sustin intocmai randurile de mai sus:

MS /  listafirme.ro /  tirgumures.ro / Foto cop: colaj