Un proiect de acest gen a fost pus in practica in Cluj Napoca, iar la patru luni de la demararea lui, proiectul care presupune transportul elevilor către și dinspre cateva școli, mulțumește pe toată lumea.

Pe străzile adiacente acestor școli, agitația s-a domolit, iar traficul din oraș s-a diminuat sensibil. Practic, începând din luna septembrie și până în prezent, pe străzile din centrul orașului sunt cu cateva mii de mașini mai puține.

Consideram ca este o idee foarte buna de pus in practica si in municipiul Tirgu Mures, unde, la orele diminetii, traficul in zona scolilor este infernal, aproape paralizat, din cauza miilor de parinti care isi duc copiii la scoala.

Din pacate, nu avem prea mari sperante atata timp cat la conducerea primariei Tirgu Mures exista niste „conducatori” urmariti penal pentru fapte de coruptie, fapte care probabil au dus si la lipsa lor de interes pentru invatamant, infrastructura etc.

Despre transportul in comun realizat prin nociva asociere cu Siletina lui Maior, nici nu avem curajul sa ne imaginam ca ar putea transporta copii. Daca ne uitam la imaginea de mai jos, putem vedea cum circula autobuzele cu usile deschise. Putin probabil ca vreun parinte sa aiba curajul sa-si lase copilul calatorind astfel.

O targumureseanca, care a postat colajul pe retelele de socializare, face chiar haz de necaz cu privire la situatia mai sus mentionata:

„Pentru ca tîrgumureșenii să poată asculta concertele de sărbători din centrul orașului, Siletina a decis ca toate autobuzele să circule cu ușile deschise. (să moară de ciudă clujenii) Un proiect Power by #Siletina”, este mesajul Mariei care insoteste colajul de imagini.

MS /  Foto: colaj / transilvaniareporter.ro