Județul Mureș se afla pe locul 8 în țară în ceea ce privește salariul mediu net pe economie. 2.471 de lei a fost salariul mediu net pe luna septembrie în județul Mureș, cu aproape 10% mai puțin decât salariul mediu net la nivel național.

Peste media națională, de 2.688 de lei, se află doar 5 județe care depășesc chiar 3.000 de lei pe lună. Prin urmare, discrepanța salarială între județe este tot mai adâncă, a declarat pentru RTM șeful Direcției Județene de Statistică Mureș, ec. Ioan Matei:

„În ceea ce privește câștigurile salariale, ele au crescut la nivelul județului Mureș, însă sunt cu mult sub media națională. Într-adevăr, dacă ne referim la județele care depășesc media națională, ele sunt în număr de 5 și anume, doar București, Cluj, Timiș, Ilfov și Sibiu. Ca poziție, Mureșul ar fi pe locul 8 în țară, deci vă dați seama că este o discrepanță mare între aceste salarii la nivel de județe dacă doar 5 județe au salarii mult peste această medie.”

In Mures, s-au înregistrat creșteri salariale substanțiale în ultimul an doar în sectoarele publice de stat și administrație.

Citeste continuarea pe radiomures.ro /  Foto: colaj