Update: În urmă cu puțin timp a ajuns, la Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Tirgu Mureș, inima fetiței.

Beneficiarul transplantului de inimă va fi un băiat de 10 ani, din Tulcea.


O intervenție de prelevare de organe are loc în această după-amiază, la Spitalul Județean din Oradea. Donatorul este o fetiță de 8 ani, din Oradea, victima unui accident rutier petrecut la sfârșitul lunii noiembrie, lângă Parcul Salca din oraș.

Medicii vor preleva plămânii și inima copilei. Plămânii vor fi trimiși apoi la Viena, în timp ce inima va ajunge la Târgu Mureș, unde va fi transplantată unui pacient.

Joi, 29 noiembrie, fetița de opt ani a ajuns în comă, la spital, după ce a fost lovită de o maşină lângă Parcul Salca din Oradea. Potrivit polițiștilor, accidentul s-a petrecut în momentul în care fetița, lăsată nesupravegheată, a încercat să traverseze în fugă șoseaua, prin loc nepermis și fără să se asigure. Ea a fost lovită de un autoturism condus de un orădean de 29 de ani, care se îndrepta dinspre Strada Nufărului spre cartierul Velența. (foto jos)

Copila a suferit o lovitură puternică la cap și a intrat în comă profundă. Ea a fost transportată de urgență la Spitalul Județean de un echipaj al Ambulanței Bihor.

Prelevarea organelor a fost posibilă după ce familia fetiței și-a dat acordul în acest sens.

Foto: colaj / Info Trafic jud. Bihor