Conducerea trateaza si aceasta problema majora cu lejeritate si inconstienta…

Cabinetul medical din incinta Aeroportului Transilvania din Tîrgu Mureș nu este autorizat ca furnizor de servicii de asistență medicală de urgență, ci doar ca laborator de analize medicale. Informația a fost făcută publică de Direcția de Sănătate Publică Mureș, după ce jurnaliștii s-au interesat de acest subiect, care spune că firma riscă până la 40.000 de lei amendă. De cealaltă parte, șefii aeroportului nu văd nimic în neregulă.

Conducerea Aeroportului Transilvania a selectat în urma ofertelor o firmă care să presteze servicii de medicină de urgență așa cum se impune aeroporturilor. Societatea desemnată nu este însă autorizată în acest sens, spune purtătorul de cuvânt al DSP Mureș, Stelian Caraghiaur.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Bako Hunor, spune că serviciile au fost contractate în urma procedurii simplificate de achiziție prin SEAP, fara licitatie. Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului, Peti Andrei, nu vede nimic în neregulă și chiar a făcut plățile facturate de această firmă. “Deci să fie autorizați pe aeroport trebuiau, prima dată să obțină contractul. Deci după ce a obținut contractul poate demara procedurile necesare să obțină autorizația pe spațiu”, a spus Peti.

Iata ce spune si cel mai mare ambulantier privat din Mures, Horatiu Varga, administrator Ambulanta Samaritanus:

„Domnul Peti Andras confundă sau manipulează!!!

Ambele situații sunt la fel de grave și fac dovada superficialității managementului unui aeroport.

AUTORIZAREA UNUI FURNIZOR PENTRU SERVICII DE URGENȚĂ MEDICALĂ NU O FACE PRIMĂRIA!!!!!!

Ministerul Sănătății prin Direcția de Sănătate Publică Mureș autorizează furnizorii privați pentru Asistență Medicală de Urgență și Transport Sanitar Asistat CONFORM LEGISLAȚIEI ROMÂNEȘTI.

Autorizarea se acordă pe baza dosarului depus, în acord cu FELUL AMBULANȚELOR DEȚINUTE și echipajele care deservesc aceste ambulanțe, medici și asistenți medicali.

Ambulanța SAMARITANUS autorizată pentru Asistență MEDICALĂ DE URGENȚĂ, nu are interes, nu am manifestat nici un interes pentru a încheia un contract cu aeroportul Transilvania, și nici nu va avea , atâta timp cât Autoritățile Aeroportului nu respectă legislația internă și internațională în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale de urgență pe un AEROPORT”

Reprezentantul firmei, Cezar Pop, a declarat că deține toate autorizațiile necesare pentru asistență medicală specializată care cuprinde și primul ajutor. Acționari majoritari cu peste 80% din aportul la capital în firma Ultra Test sunt membrii familiei Solovăstru din Tîrgu Mureș. Mircea Solovăstru este unul dintre cei mai influenți oameni de afaceri din Transilvania.

MS / Foto: colaj