Echipajele de pompieri au intervenit in aceasta dimineata pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă din Fărăgău. La fața locului s-a deplasat detașamentul din Reghin cu o autospeciala și o ambulanță informează ISU Mureș.

Tot in aceasta dimineața pompierii din Miercurea Nirajului au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autotursim în localitatea Sardu.

De asemenea, ieri s-a intervenit la ora 12:54, incendiu horn in loc. Balda si azi ora 06:36, incendiu grajd in com. Rusii Muntii.


Pompierii mureșeni atrag atenția că, în această perioadă, sunt destul de frecvente incendiile cauzate de coșuri de fum întreținute necorespunzător.

Din acest motiv, se recomandă verificarea și repararea, dacă este cazul, a coșurilor de fum de către o persoană specializată, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile din apropiere.

Totodată, coșurile de fum trebuie curățate periodic, întrucât funinginea rezultată prin arderea materialului lemnos și depusă în interiorul coșurilor de fum, pe fondul supraîncalzirii sobelor, se poate aprinde și poate provoca incendii, fie prin efect termic, fie din cauza jarului (scânteilor) ajunse în contact cu materialele combustibile din construcția locuinței.

Sursa: ISU Mures /  Foto: colaj arhiva