Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit câştigătorii unor contracte de aproape 8,5 miliarde de lei din cele lansate la licitaţie anul trecut, potrivit calculelor ECONOMICA.NET. Datele includ proiecte cu o valoare cumulată de 13,5 miliarde de lei, precum cele pentru autostrăzi, drum expres şi centuri ale marilor oraşe.

„Surpriza”! Niciun castigator pentru finalizarea constructiei la Centura Tirgu Mures…

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a anunţat in aprilie 2018, poziţia Ministerului Transporturilor vis a vis de realizarea Centurii Ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş, proiect aflat în prezent în stadiu de conservare, după rezilierea contractului dintre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi firma Copisa.

„Valoarea estimată a lucrărilor rămase de executat va fi determinată în cadrul documentației de atribuire şi va putea fi comunicată după finalizarea acestei documentații. Obiectivul de investiție va fi finanțat prin programul POIM 2014 – 2020 – Fondul de Coeziune. Termenul de finalizare a obiectivului este estimat pentru semestrul I al anului 2021

Precizăm că respectarea acestui termen este dependentă de închiderea conform calendarului a procedurii de achiziție publică şi semnarea contractului de proiectare şi execuție lucrări în cursul anului 2018, a arătat secretarul de stat.

Din pacate, in aceste conditii, fara organizarea licitatiei in 2018, Centura Tirgu Mures NU are cum sa fie terminata nici macar in 2021, asa cum anunta ministerul.

MS / forum.peundemerg.ro /  economica.net /  Foto: Coman Andrei‎