Primaria construieste o terasa cu mici la Platou, de aproape jumatate de milion de euro!

Consilierii locali NU au votat constructia de parcari sau reabilitarea de drumuri, dar au votat deplasarea la Festivalul Ciorbei de Peste din Ungaria si…

Şedinţa ordinară a Consiliului Local Tîrgu Mureş din 28 iunie 2018 a durat doar o oră, fiind cea mai scurtă din această legislatură. Consilierii UDMR, PNL şi PSD au votat cu entuziasm o nouă deplasare, pe bani publici, la o chermeză din Baja (Ungaria), unde va avea loc Festivalul Ciorbei de Peşte. Ca de obicei, doar POL s-a opus, restul consilierilor PSD+UDMR+PNL au votat aceasta delegaţie în urma căreia oraşul nu se va alege cu nimic concret.

Rămânând în sfera alimentaţiei publice, hop şi-aşa, Primăria mai vrea să amenajeze o terasă la Platoul Corneşti. Trecând peste faptul că are un preţ exorbitant (chiar dubios de mare, aproape jumatate de milion de euro), observ cum cei din conducerea Primăriei persistă în a face restaurante, adică ceva ce nu intră în atribuţiile administraţiei locale, ci e apanajul privaţilor. Primăria nu trebuie să facă mititei, şniţele şi cartofi prăjiţi, ci parcări şi drumuri.

„Art.1. Se aprobă indicatorii tehnico-economici – Studiul de fezabilitate prezentaţi în anexă, pentru „Terasă restaurant cu belvedere în zona amfiteatrului de la Platoul Corneşti cu proiectele aferente” în sumă totală de 1.822.440 lei, din care C+M – 1.070.900 lei, cu respectarea legislaţiei în vigoare.”

UDMR, PNL şi PSD s-au forţat nevoie mare să aloce o linie bugetară de 8,6 milioane de lei pentru CSM (Clubul Sovietic Municipal), un club de stat, care va denatura piaţa sportivă locală. În acelaşi timp n-au prevăzut pentru proiectele sportive (unde aplică zeci de cluburi) sumele necesare, astfel încât cei care au depus proiecte vor primi doar 65% din banii care li se cuveneau în urma jurizării.

Bravo, baieti! Cum ne distram, asa asfaltam…

Sursa: oameniliberi.com / tirgumures.ro