Descoperire macabră în Munții Călimani..

Echipele salvamont din Vatra Dornei au găsit trupul alpinistului Sorin Pandelea dispărut pe 1 decembrie 2017, în urma unei avalanșe în care și-au pierdut viața două persoane și una a scăpat cu viață.

Până acum zona în care s-a petrecut tragedia a fost inaccesibilă  din cauza zăpezii care a ajuns și la cinci metri.


Cautarile din muntii Calimani au luat sfarsit. Dupa 5 luni de la evenimentul din data de 1 decembrie 2017, prin eforturile Salvamont Romania – in special Salvamont Vatra Dornei, Salvamont Suceava, Salvamont Neamt, Salvamont Salvaspeo Mures, Salvamont Sibiu , Salvamont Bistrita si ale altor voluntari si prin multiple tehnici de cautare – inclusiv survolare cu drona si supraveghere printr-o camera web, trupul neinsufletit al lui Liviu Sorin Pandelea a fost gasit.

Condoleante si putere familiilor indoliate ! Drum bun, Nathy si Liviu Sorin !


Cazul a fost preluat de Parchetul Militar din Iași, iar trupul va fi preluat de pe vârful muntelui și adus la Vatra Dornei.

Pe 1 decembrie, o echipă formată din trei alpiniști a urcat pe Vârful Pietrosu, din masivul Călimani ca să arboreze drapelul de Ziua Națională.

Din păcate cei trei au fost surprinși de o avalanșă.

A rămas un singur supraviețuitor, un pompier din Vatra Dornei. În memoria celor doi decedați a fost ridicat de curând un monument în comuna Șaru Dornei

Sursa: tvr / Salvamont Salvaspeo Mures