Targumureseanca Bernadette Szocs este probabil cea mai buna jucatoare din Romania, drept dovada ea câştigand toate partidele jucate de ea la Europeanul câştigat de România în Luxemburg.


După ce a învins Cehia cu 3-1 la debutul în actuala ediţie a Campionatelor Mondiale de tenis de masă, în Suedia, România a pierdut jocul cu Olanda, scor 1-3. În aceste condiţii şansele noastre de calificare din grupă devin foarte mici, în condiţiile în care încă nu am jucat cu Taiwan şi cu Coreea de Nord, principalele două favorite. Din aceeaşi grupă mai face parte Polonia şi se califică trei echipe.

Delegaţia României cere însă rejucarea partidei cu Olanda şi motivează că echipa noastră a fost alcătuită, incredibil, de către arbitru! Federaţia internaţională invocată o regulă stabilită cu o zi înainte meciului, de care românii nu au ştiut.

Iată mai jos comunicatul remis de Federaţia Română de Tenis de Masă. Tricolorele sunt campioane europene pe echipe!

Referitor la meciul România-Olanda, echipe fete, de la Campionatele Mondiale de Tenis de Masă Halmstad, din data de 29 aprilie, ora 20, sala B, masa 6.

Înainte de începerea meciului, Viorel Filimon, antrenorul echipei naționale feminine, s-a prezentat pentru întocmirea foii de concurs, la ora 19:12. În acel moment, a constatat că arbitrul completase deja foaia României, invocând faptul că antrenorul trebuia să se prezinte cu 60 minute înainte, în acord cu noua regulă adoptată în Jury meeting cu o seara înainte, la ora 19.

La insistențele antrenorului român, arbitrul a refuzat categoric să-l lase pe acesta să termine foaia și a completat singur echipa, în ordine alfabetică.

Imediat, FRTM a contestat acest lucru și după consultări ale regulamentului, am ales să jucăm în formula completată de arbitru, Irina Ciobanu, Adina Diaconu și Daniela Dodean (fără Eliza Samara și targumureseanca Bernadette Szocs, componentele principale ale echipei naționale). Apoi, imediat după terminarea meciului, am depus un PROTEST referitor la situația de fapt.

Este inacceptabil ca regulile, de orice fel ar fi, să se schimbe înainte cu mai puțin de 24 ore înainte de începerea Campionatului Mondial.

Facem precizarea că nicio țară nu a fost anunțată înainte că vor fi făcute modificări, iar participarea la Jury Meeting nu era obligatorie (la acea oră, România avea programat antrenamentul oficial în sala de concurs și antrenorul era cu echipa în sală).

După modificarea făcută, ea a fost publicată pe site-ul ITTF, fără nicio altă informare (la aceste Campionate Mondiale, organizatorii au decis să nu existe Pigeon box, ca de obicei).

Mai mult de atât, în regulile schimbate și publicate nu este specificat că arbitrul poate completa singur foaia cu echipa în ordine alfabetică, este stipulat doar că poate completa foaia după regula: ROU1, ROU2, ROU3, ceea ce înseamnă în acord cu poziția jucătorilor în clasamentul mondial (atâta timp cât nu e stipulat „ordine alfabetică”). Cu toate acestea însă, arbitrul a completat echipa în ordine alfabetică.

Am detaliat toate aceste lucruri în PROTEST și am cerut rejucarea meciului cu Olanda în condiții normale și așteptăm răspunsul oficial,” se arata in comunicat.

Din pacate, protestul Federaţiei României de Tenis de Masă a fost respins de organizatorii Campionatului Mondial din Suedia. Meciul cu Olanda (1-3), nu se va rejuca.

Sursa:digisport / Foto: getty.com