Dupa cele peste 2.000.000 de euro bagate intr-o cladire medicala “aproape gata”, inca 12.000.000 de euro pierdute?

Au trecut vreo cinci ani de cand au bagat peste 2 milioane de euro intr-o cladire ce trebuia sa devina Bloc Alimentar – Spitalul Clinic Judetean Mures – Cladire de milioane de euro, in paragina! –  si vreo opt ani de la semnarea primului contract pentru realizarea circuitului de la Târgu Mureș, dar pe viraje este tot liniște. Și este greu de grezut că vom auzi vreo motocicletă la 11.000 de rpm prea curând pe “Autostrada Motociclismului Românesc”(sic!). 

Pe la finalul anului trecut, președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, anunța că lucrările “au fost finalizate în proporție de 100%”. Dar că o tasare de teren a amânat recepția cu 90 de zile. Au trecut patru luni de atunci, iar paddock-urile sunt tot goale. Chiar dac-ar fi fost făcută, recepția lucrării nu înseamna startul competițiilor pe Mureș Ring. Pentru că CJ Mureș trebuie să se hotărasca cine va administra circuitul: o companie privată sau o autoritățile. Iar apoi, o problemă și mai mare.

Probleme de siguranță…

La felul în care arată acum, circuitul nu poate fi folosit pentru organizarea curselor moto.

Totodată, nu există căi rapide de acces cu ambulanța. Pentru ca ambulanța să ajungă la ultimul viraj, ar trebui ca întrecerea să fie oprită, iar mașina să străbată toată pista.

Astfel, chiar și după recepția lucrărilor și alegerea unei firme care să-l administreze, circuitul n-ar putea fi folosit în forma în care se află.

12 milioane de euro, pe apa Mureșului?

La felul în care arată acum, avem o investiție inutilă care a costat 12,5 milioane de euro (potrivit dateleor din presă), pentru că firmele care-au construit circuitul au făcut-o după știința lor, fără să consulte pe nimeni. Aproape 4 km de pistă, boxe, tribune, parcări care stau degeaba.

Sursa: pemotoare.ro