Imagini spectaculoase cu mai mulţi cerbi şi o ciută au fost surprinse de rangerii Parcului Naţional Călimani, în timpul unei acţiuni de monitorizare în parc.

Doi cerbi filmați în Parcul Național Călimani din cadrul Romsilva

Noi imagini spectaculoase cu alți cerbi, dar și cu o ciută, filmați de rangerul Cristin Cireș, după ce i-a întâlnit în pădurile din Parcul Național Călimani.Imaginile au fost filmate de la distanță, în timpul unei acțiuni de monitorizare în parc. Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, se întinde pe raza județelor #Suceava, #Mureș, #Bistrița – Năsăud și #Harghita, având o suprafață de 24.556 de hectare, din care peste 16.000 de hectare păduri.Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani și ating o greutate de până la 300 de kilograme.În această perioadă încep să-și piardă coarnele, acestea crescând treptat până la finalul verii și începutul toamnei, înaintea perioadei de boncănit.Calimani National ParkCredit video: Cristin Cireș***** Two beautiful red stags and a hind into a forest in Călimani National Park in #Romania#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #Călimani #stag #RedStag

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe 2 Aprilie 2018

”Cerbul este un animal erbivor adaptat zonelor montane cu păduri întinse, dar poate fi regăsit şi în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus şi în zonele de câmpie. Cerbii trăiesc în libertate până la 18-20 de ani şi ating o greutate de până la 300 de kilograme”, spun specialiştii.

Potrivit acestora, în această perioadă încep să-şi piardă coarnele, acestea crescând treptat până la finalul verii şi începutul toamnei, înaintea perioadei de boncănit.

Parcul Naţional Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naţionale şi naturale administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, se întinde pe raza judeţelor Suceava, Mureş, Bistriţa – Năsăud şi Harghita, având o suprafaţă de 24.556 de hectare, din care peste 16.000 de hectare păduri.

Sursa: digi24.ro