Grădina Botanică a Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, un adevărat centru de cultură și educație tîrgumureșeană, aniversează, în acest an, 70 de ani de la înființare.

UMF Tîrgu Mureș, prin Grădina Botanică Universitară, Disciplina de Botanică Farmaceutică, Disciplina de Farmacognozie și Fitoterapie, în colaborare cu Asociaţia Grădinilor Botanice din România, organizează, în perioada 30 mai – 1 iunie 2018, un simpozion științific dedicat aniversării a 70 de ani de la înfiinţarea Grădinii Botanice și a 110 de ani de la înfiinţarea Parcului Dendrologic.

Secţiunile simpozionului cuprind: diversitatea structurală şi funcţională a plantelor, cercetări în domeniul plantelor medicinale, conservarea speciilor medicinale din flora spontană prin acţiuni ecologice specifice protecţiei mediului, colecţii în grădini botanice și educaţia ecologică în grădini botanice.

Amplasată la poalele Platoului Cornești, Grădina Botanică reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite locuri de către studenții UMF Tîrgu Mureș. În foișorul amenajat în inima vegetației, aceștia studiază, se relaxează și se bucură de tot ce le oferă natura. În Grădina Botanică sunt aclimatizate în sistem natural peste 1.000 de specii de plante de pe întreg mapamondul, provenite din diverse biotopuri, specii valoroase din punct de vedere medicinal și ornamental.

Despre istoria Grădinii Botanice și a Parcului Dendrologic puteți citi aici

Informații suplimentare despre simpozionul științific se pot obține accesând site-ul:https://botanicafarma.umftgm.ro.

Sursa: blog UMF